Какие у весны глаза? Софья Измайлова

Веселинка Стойкович
Какие у весны глаза?
Софья Измайлова
http://stihi.ru/2013/11/17/774 
                ответ подруге

У Весны глаза счастливые,
От небесной стёжки синие,
От снегов хмельных глубокие,
От туманов - с поволокою.
От апрельских трав зелёные,
От соловьёв - влюблённые.
А от первых гроз лукавые,
От закатов чуть усталые.
Я не знаю глаз красивее!
У Весны глаза счастливые!


Софија Измајлова
Какве су очи у пролеће?
 
У пролеће очи су срећне,
Од небесних ширина плаве,
Од пијаних снегова дубоке,
Од магли – замагљене.
Од априлских трава зелене,
Од славуја – заљубљене.
Од првих громова заводљиве,
Од сунчевих залазака уморне.
Ја не знам очи красније!
У пролеће очи су срећне!

Превод на србски језик: Веселинка Стојковић
Фотографија: Софија Измајлова