Монолог

Перевесло
Курка - мати по обіді,
Страви готувала.
Та синочка, як годиться,
Жити поучала.

Каже:
-Сину мій хороший,
Треба працювати,
Щоби хліб був на столі,
Треба гроші заробляти.

Бачиш, я уже старою,
Немошною стала.
А як була  молодою,
Добре гартувала!

"Мама мія"!
- Мовив син.
Найшла що згадати!
Як жилося нам колись,
Від зарплати до зарплати!

Зараз методи не ті,
Ваші застаріли,
Ідеали за той час,
Повністю змінились!

Якщо хочеш добре жити,
Гарно заробляти.
То навчися для початку,
Лицемірити й брехати!

Щоб в кишені гроші мати,
Не потрібно працювати.
Маємо лиш на майдані,
Постояти, покричати,
Офіс чийсь розмалювати,
Для якогось депутата!

Бо ці горе - депутати,
Щоб посісти місце в Раді,
Прийдуть голоси  скупляти,
Наше діло, не проспати.
Більше грошенят "зідрати".

Як почула теє Мати,
Ледве не зомліла.
Мабуть  я тебе синочку,
Мало у дитинстві  била!
 
  Дожилася!
 -Боже мій!
Який сором які муки,
Мушу брати добрий дрин.
Вибивати ті науки!

Якщо всі отак підуть
Гроші заробляти,
А хто ж буде сіять хліб,
Поле обробляти?
Працювати для людей,
Україну піднімати?

15.04. 2021р.є