Пес Сiрко

Татьяна Бут-Бурнукина
Пес Сірко сів на порозі,
Бачить діда на дорозі:
"О! Погавкаю на нього,
Одинокого старого!"

"Що ти, кляте, дзявкотиш?
Заспокійся і облиш!"
Пес міркує щось утнути,
Хоче дідуся куснути.

А старий - руку за спину,
Витягнув кола із тину.
Зирк Сірко і - ген! чкурнув,
А про дідуся забув...