В украiнському вiночку

Клавдия Дмитрив
В українському віночку
Йде дівчина до таночку,
Буде польку й коломийку танцювать.
До вкраїнського віночка
Ще й вишивана сорочка,
Ну а врода буде все це прикрашать.

В українському віночку
У вишневому садочку
Заспіває файну пісню про наш рід.
Заспіває співаночку,
Хміль і дзбанок на кілочку,
І калина багряніє край воріт.

В українському віночку
В верболозах в холодочку
Дівчинонька задивилася на став.
Та ще й стрічки в тім віночку
Й соловейко у гайочку,
І скрипаль їй про кохання там заграв.

В українському віночку
Переливи в голосочку,
І розмова з місяченьком про любов.
Зорі в небі і в струмочку,
Срібні роси на листочку.
І вечірняя симфонія дібров.

02.04.2021 р.