За людську провину

Клавдия Дмитрив
За людську провину ти розп'ятий, сину,
За людську провину муки ти терпів,
Кров стікала з тіла, а Пречиста мліла,
Ти був на покуті за людський наш гнів.

Ти терпів всі муки на хресті розп'ятий,
За людські провини, за людські гріхи,
Тебе розпинали з наказу Пилата,
«І за це прости нас», – молимо віки.

Поливалась кров'ю на Голгофу стежка,
У ній зоставались всі твої сліди,
А по тілу крівця, наче та мережка…
Не бува в пустелі стільки і води.

На хресті прибили твої ноги й руки,
Припікали оцтом рани і вуста.
За нас, Божий сину, ти терпів всі муки,
Твоє мертве тіло зняли із хреста.

Нам прости, Ісусе, наші всі провини,
Відпусти, Ісусе, наші всі гріхи,
І молитва наша лиш до тебе лине,
Бо гріхи у душах, наче кияхи.

Наш Ісусе Христе, ти терпів всі муки,
Ти терпів знущання Ірода й катів,
Серце в Діви рвалось від жалю й розпуки,
Так нас врятувати, Христе, ти хотів.

30.03.2021 р.