***

Роман Нагулевич
Мой мілы кут, мой мілы кут,
Загінуў родны край ад катаў.
Зямля - адзін вялікі бруд
Асвечана пажарам хатаў.

Чакай мяне, мой родны край,
Мы пераможам над няпраўдай,
На беларускай дудцы грай
І скрыпкі слухай нашай жарты!

Мой родны кут, мой моцны кут,
Уставай з каленяў сваіх ссохлых,
Зкінь з плеч сваіх пакутаў пуд
Народа духам рук нямоглых.

Вядзі нас усіх у лепшы свет,
Вядзі народ свой безпрытомны.
Ты ўсё жыццё, Я - твой паэт,
Цябе ўся слава бессмяротна!

Грамчэй за ўсіх на дудцы грай!
Чакай мяне, мой родны край!