бг-ру, Не съм дявол-превод В. Стойкович на Лит

Величка Николова -Литатру 1
НЕ СЪМ НИ ДЯВОЛ, НИ СВЕТИЦА;
http://stihi.ru/2021/03/19/4584  (оригинал)

Автор: Величка Николова - Литатру1
 

Сред буря от греховни страсти
пак блесна хоризонт лъчист
и аз отново казвам: -Здрасти!
И търся твоя поглед чист.

Не съм ни дявол, ни светица,
а любовта ми си ми ти.
Прибрах крилата си на птица.
Не ме прогонвай с: - Отлети!

Виж, птиците в любов се вричат,
а вятърът край тях свисти…

Чак днес разбрах, че те обичам
и моля от сърце: - Прости!

Литатру


Величка Николова - Литатру1
Нисам ни ђаво, ни светица

Сред буре грешних страсти
опет блесну хоризонт светли.
И ја изнова кажем – Здравo!
и тражим твој поглед бистри.

Нисам ни ђаво, ни светица,
а ти си моја љубав искрена.
Домогох се крила птичјих,
не прогони ме с: – Одлети!

Видиш,
птице се заветују у љубави,
а ветар крај њих звижди…

И данас,
разабрах и данас да те волим,
и молим из срца: – Опрости!

Са бугарског на србски језик: Веселинка Стојковић

Фотографија: Веселинка Стојковић