Белый цветок

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа


                Б Я Л О   Ц В Е Т Е

                Първи лъч се стрелна сред тревата,
                в искри запламтя.
                Сам самичка в бисерна позлата
                пъпка разцъфтя.

                Бяло цвете нежно се усмихна.
                Грейна слънчев ден.
                Вятърът игрив, за миг притихнал,
                литна възхитен.

                Ана  Величкова