Як ноти зiйдуться у музицi

Стах Розсоха
Як ноти зійдуться у музиці,
Розкришиться останній сніг,
І він на першій-ліпшій вулиці
Її зустріне, як на гріх.

А вітер схоче загубитися
У шурхоті її спідниць.
Тоді він зможе роздивитися
Весни ознаки до дрібниць.

І неба віщуни у золоті -
В цю пору в нього сотні лиць,
Вже не триматимуть у холоді
Серця. Падуть покірно ниць.

В передчутті тепла згуртуються
Птахи. І сльози каяття
З дахів стечуть. І він зануртиться
У шерхоти весни й буття.