Не тримай образу

Галина Чехута
Не тримай образу в серці,
Камінь цей душа відчує.
В ній, неначе у люстерці,
Зле і добре - все пульсує.

Знай, з образою новою
Стане важчим камінь кривди
І нависне булавою
Без пощади, наче привид.

Сила помсти є руїнна,
Не плекай розплату в серці.
Правда є! Вона нетлінна!
Бережи її джерельце!

Відпустивши гнів, образу,
Не впустивши в серце вади,
Ти відчуєш, як одразу
Зазвучать в душі рулади!..