Ех, цигани, добри сте в любовния танц

Величка Николова -Литатру 1
Ех, цигани
Автор: Величка Николова – Литатру1



Душите ви са волни като вятър.
Сърцата ви – обичат с мощен плам,
опасни са, досущ са като кратер
на вечно действащ или спящ вулкан.

 припев: (2 пъти)
Ех, цигани, цигани, цигани,
с черни очи – кадифе.
 Ех, цигани, цигани, цигани,
имате ловки ръце.



Ограбвате и свои, а и чужди,
продавате си смуглите тела.
До вино с хляб се свеждат вашите нужди
и плюете на здравия морал.

припев: (2 пъти)
Ех, цигани, цигани, цигани,
с черни очи – кадифе.
 Ех, цигани, цигани, цигани,
имате ловки ръце.



А вечер щом луната ви помилва –
танцувате и пеете до транс
и страстни сте безкрай със  своите мили,
особено – в любовния ви танц!

припев:
Ех, цигани, цигани, цигани,
с черни очи – кадифе.
Ех, цигани, цигани, цигани,
имате ловки ръце.
            (2 пъти)
            Ех, цигани, цигани, цигани
            танцувайте, пейте във транс,
            Ех, цигани, цигани, цигани,
            Добри сте в любовния танц.


Литатру