срб-бг, Лит на Веси Ст

Величка Николова -Литатру 1
ЛАСТАВИЧКЕ, ЛАСТО
Автор: Веселинка Стойкович - http://stihi.ru/2020/11/12/202

Ластавичке, ласто,
ти што кућух моју красиш,
ти што небо моје чуваш,
Ластавичке, ласто,
Песму ти што мени појеш,
Пролеће што ми доносиш,
Ластавичке, ласто,
Гнездо твоје вечно мило!

*

ЛАСТАВИЧКЕ, ЛАСТО
Автор: Веселинка Стойкович
Превод на бълг. език: Величка Николова – Литатру1

Лястовичке, Ляси,
ти ми къщичката крАсиш,
ти небето мое пазиш,
Лястовичка, Ляси,
песни, ти, на мен ми пееш
пролетта, ти, ми донасяш,
Лястовичке, Ляси,
твойто гнездо ми е мило!

Поетически превод от сръбски на български език - Величка Николова - Литатру1
*
Фото - от Google с благодарност.