Звездная ночь

Ана Величкова
                Болгарский
                Человек и Земля



                ЗВЕЗДНА НОЩ

                Пред мене - за жътва узряло поле.
                Спят птици, жита и дървета.
                Високо проблясва просторно небе,
                слънца непознати там светят.

                Но този среднощен, лиричен покой
                е само привиден. Земята
                задъхано плува сред прашен порой
                сама - беззащитна и плаха.

                И няма под яркия звезден безброй
                за нея ни пристан, ни стряха.

                Ана Величкова