Та женщина... Чаклунка

Кариатиды Сны
Та жiнка
http://stihi.ru/2021/02/16/5
Чаклунка
-------------------------------------------

                "І жінка з чорним, як земля, волоссям"
                Сергій Жадан

           ***

Та жінка, яка вже давно далеко,
про яку, здавалось, він геть забувся -
красива немов весна,
перелітна немов лелека.
Та жінка й досі крутить з нього мотуззя.
Та жінка з'являється тут раптово,
він – виконує її примхи, усі бажання,
аж допоки вона не захоче знову
зникнути десь під ранок.
Подейкують, ніби в ній щось сидить відьомське,
ніби вона його ще раніше причарувала,
із крапок, які він поставив – виводить коми,
повертатись до нього стало вже ритуалом.
Бо вона точно знає в чому є плюс та мінус,
бо взагалі дуже впевнена – він її не розлюбить,
з ким би вона не спала, з ким би там не водилась,
наче була зовсім не жінкою, а сукубом:
стопи – кігтисті, а крила – перетинча'сті,
у зіницях її розпливлася пітьма чорнильна,
може пристрі'т навести чи рід проклясти
(з описом ніби трішки переборщила).
Я вже давно за нею спостерігаю
і підозрюю, що вона знає про моє існування,
знає про те, як сильно його кохаю -
ну, це якщо їй відомо щось про кохання.
Тій жінці, яка вже давно далеко,
яка навіть чимось на мене схожа
(гарна як в полі квітка,
гаряча як в липні спека) –
поможи, Боже

**********************************************

                "Та женщина с чернозём-волосами…"
                Сергей Жадан

              ***

Та женщина, что уж давно далёко -
он будто её и забыл, казалось -
красивая , как весна,
как аисты , перелётная.
Та женщина до сих пор верёвки вьёт из него.
Она появляется  здесь внезапно,
он – выполняет её капризы, все желанья
до тех пор, как она не захочет  утром
снова оставить его.
В ней сидит  что-то ведьмовское, так считают,
что  она его раньше ещё  приворожила,
из точек его выводит она запятые,
возвращаясь к нему, что стало уж  ритуалом.
Ведь  она точно знает, в чём её  плюс и минус,
и вообще уверена, что он  её не разлюбит,
с кем бы она не спала, с кем бы там не водилась,
словно была не женщиною она - суккубом:
стопы - когтисты, и перепончаты крылья,
и в зеницах ее расплылась темнота чернила,
что может и сглаз навести , и род  проклясть, и...
(Я с описаньем малость переборщила.)
Уже давно за нею я наблюдаю ,
подозреваю , о существованье моём она знает,
знает про то, как сильно его кохаю,
ну, это, если ведает что про  коханье. 
Той женщине, что уж давно далёко,
той, что чем-то, видно, со мною схожа
(Цветик в поле словно
и словно июльский полдень), -
поможешь, Боже?

*********************

Суккуб -  демон похоти и разврата, посещающий ночью молодых мужчин и вызывающий у них сладострастные сны.
Кохаю (укр) - понятно всем!