Окови ме

Величка Николова -Литатру 1
ОКОВИ МЕ
Автор – Богданова Величка – Литатру

Мили мой, мили мой, синеоки,
аз не искам да бъдеш звезда,
нито слънце с лице златооко,
нито златна кометна бразда.

Окови ме с окова любовна
в твоето мъжко горещо сърце.
Прегърни ме с любов безпритворна,
нацелувай с жар моето лице.

А луната – омайница свята –
да ни пръска любов във сърцата.


Литатру
България,
София, 06 юли 2020 г.