Королева в мiстi Лева

Клавдия Дмитрив
( Відповідь на коментар Г.Васяновича до вірша " БАБА ГАПКА І НАРТИ" )

Розкрив карти усі, друже,
Хоч впізнав, але байдуже.
В місто Лева як приїду,
То з тобою з гірки з’їду.

Ще й ґринджоли я придбаю,
Коней в них позапрягаю.
Зупинюсь на площі Ринок,
Щоб зробить на пам’ять знимок.

Сніг іскриться на морозі,
Й Королева вже в дорозі.
Кажуть – файна молодиця:
Синьоока, круглолиця.

Але в казці вона – Гапка,
В неї хустка й біла шапка,
На лижню ступа сміливо
Й усміхається грайливо.

А у торбі є запаси
Й неабиякі прикраси,
Любить баба Гапка жарти,
Як стає на свої нарти.

А як стане – дим та нитка,
Їздить Гапка дуже швидко.
Зате радості і втіхи,
Й дітям роздає горіхи.

12.02.2021 р.