Mama

Галина Чиореску
Pe mama aproape ca n-am vazut-o dormind niciodata.
Se scula dis-de-dimineata, trebaluia pe afara,
Apoi pleca la servici, unde lucra ziua toata
Si inapoi se intorcea tocmai seara.


Dar cum venea - dinnou de lucru se apuca:
Curatenie prin casa, pe-afara, la pui cite oleaca,
Iar dupa ce cu toti mincam  si ma culca -
Tesea la stative, ca zestre sa imi faca.


Si iata asa in fiecare seara adormeam
Sub tactul stativelor ca si cintecul de leagan,
Iar dimineata, cind dinnou ma trezeam,
Mama demult deja lucra pe afara.


Acuma in pamint se odihneste. Deasupra-i arde o stea
De parca cum se simte o intreaba.
As vrea si eu s-o-ntreb, cum poate locului atit sa stea,
Acea, care a alergat o viata intreaga ?!...


                05.02.2021