И не видно дна... Людмила Юферова

Кариатиды Сны
Людмила Юферова
Й не видно дна
http://stihi.ru/2021/02/03/4935
----------------------------------

Куди не глянь – безокрай білини –
Аж до небес, по вінця часоплину!
Час витіка у Вічності шпарину,
Й не видно дна тієї глибини.

Хурделиця завіює сліди
Людських життів, доріг, цивілізацій…
І пам’яті нема реінкарнацій,
Хоч як в собі ту пам’ять не буди.

О, як душа поранена щемить,
Що кожен з нас – один у полі воїн,
Що гинемо від пандемій і воєн,
А Бог все бачить, плаче і… мовчить…

Як хочеться надії і весни,
І сотні сонць у вистраждані душі,
Та вічний розбрат наші сили сушить,
Й заполоняють душі бур’яни.
І поки що – безокрай білини.


***********************************

Куда ни глянь- бескрайность белизны -
Аж до небес,  до временного верха,
Где  вытекает  время в щель и в Вечность,
И дна не видно этой глубины.

Метелица  завеет все следы
Людских судеб, дорог, цивилизаций...
И памяти не  жди реинкарнаций,
Хоть как в себе ту память не буди.

О, раненая,  как  душа щемит,
Что всяк из нас - один на поле воин,
Что гибнем мы от пандемий и войн,
А Бог все видит, плачет и ... молчит ...

Как хочется надежды и весны,
И сотни солнц в страдающие души,
Но вечно ссоры наши силы сушат,
И заполняют души "бурьяны".
И до сих пор - бескрайность белизны.