Думы... Людмила Юферова

Кариатиды Сны
Людмила Юферова
Думи
http://stihi.ru/avtor/lyudayuferova
------------------------------------


Думи – небесні човники –
Через бавовну вітрил
Б'ються у душу спомином,
Плескотом кволих крил.

Думи мої розхристані,
Як плетениці хмар,
Не відшукати пристані
Серед мостів-примар.

Думи блукають босими,
Як вигнанець-бідар,
Й плачуть у небі росами
В біле розкрилля хмар.

Стали печалі більшими –
Аж помарніла блакить,
Думи спеклися віршами –
Серце болить.

*******************************

Думы - небес посланники -
Сквозь парусину ветрил
В душу стучатся памятью,
Плеском  некрепких крыл.

Думы мои расхристанные,
Как  клочки  облаков,
Не отыскать вам пристани
Средь фантомов – мостов.

Думы блуждают б`осые,
Как изгнанники тут,
Плачут на небе росами
В  белом раскрылье  туч.

Б`ольшими стали печали -
Даже  лазурь не живит,
Думы дымятся стихами -
Сердце болит.