Чертополох... Чаклунка

Кариатиды Сны
Чаклунка
Чортополох
http://stihi.ru/2021/01/27/695
---------------------------------------

Чоловіки, які зі мною кохалися,
потім мене ненавиділи, боялися,
звали чи королевою чи одурою,
в хащах густих зникали мого минулого;
в хащах густих зникали... і поверталися
чоловіки, що просто зі мною гралися;
жеврів на небі місяць останнім спогадом,
плутав стежки-дороги гостям непроханим;
плутав стежки-дороги, як чортик Гоголя;
кожному з них я досі ввижаюсь голою;
а забажали б знову зі мною близькості -
чортополох між нами одразу виріс би;
чортополох між нами - дротами, ґратами,
схочуть мені наснитися - я не спатиму;
чоловіків із йменням єдиним - Привиди -
не захотіла б ще раз в житті надибати;
не захотіла б жодного швидкоплинного,
був він чугайстром, звіром чи надлюдиною;
та за одне я їм від душі подякую:
чоловіки
навчили
мене
не плакати

*********************************************

Те  из них , что со мной любовью занимались,
ненавидели  потом меня  и боялись ,
звали то королевою ,  а то дурною,
в дебрях густых исчезали  уже былого;
в дебрях густых исчезали и …возвращались,
те мужчины,  что просто со мною  игрались;
таял на небе месяц в последнем сиянье, 
путал стёжки-дороги гостям незваным;
путал стёжки-дороги,  как чертик Гоголя;
каждому  из них  до сих пор вижусь  голою;
а пожелали б снова со мною близости -
чертополох меж  нами  внезапно вырос бы;
чертополох меж нами - колючки не прорвать;
мне захотят присниться, а я  не буду спать;
тех  мужчин, что с именем  единым  - Призраки,
не захотела б в жизни ещё  раз видеть я;
не захотела б жадного и поспешного,
пусть был бы  зверем, суперменом ли,  лешим ли;
за одно  спасибо от души…  в результате
те мужчины
меня
научили
не плакать