Оставам. Руслина Александрова

Ольга Кайдалова
ОСТАВАМ. Руслина Александрова

Оставам!
Свърши
измамното препускане
към пустотата
на безкрая.
 
Напразно
хапех,
риех,
виех
като вълчица единачка
към пълните луни
на лятото.
Напразно
дебнех сочна плячка,
за да наситя суетата си...
Оставам!
Тук,
на прага ти ще легна,
ще чакам кротко
твоето събуждане.
Разбрах,
че хлябът,
който ти ще ми дадеш последен,
едничък него
искам да получа!
-------------------------------
«Остаюсь» Руслина Александрова

Остаюсь!
Завершаю
Бессмысленный бег
К пустоте
Бескрайней.

Напрасно
Зубами рвала,
И рыла,
И выла
С тоской одинокой волчицы
На полные луны
Лет.
Напрасно
Добычу я прятала с глаз,
Чтоб насытить свою суету…
Остаюсь!
Здесь,
На твоём пороге
Улягусь и кротко дождусь,
Пока ты проснёшься.
Я поняла,
Что хлеб,
Который мне дашь последний, -
Это всё,
Что хочу получить! (28.01.2021)