Poporul meu

Галина Чиореску
Acest popor ca un copil,
Ce rabda tot si e umil,
A fost prostit de-atitea ori
De hoti, ce au creat erori.

Dar va veni un ceas, sa stiti,
Cind oamenii acesti cuminti
Vor scutura a lor gurmaz
Si vor scapa de la necaz.

Caci hartuiti au fost mereu
S-au mers din greu la si mai greu.
Ajunge! Capul sus, romini,
Si dati afara pe pagini!!!

Pe toti acei, ce ne-asupresc,
Ne fura, mint, batjocoresc
Si sa ne-ajute Dumnezeu
Ca sa scapam de jugul greu!!!!