И какво от това... Руслина Александрова

Ольга Кайдалова
И КАКВО ОТ ТОВА... РУСЛИНА АЛЕКСАНДРОВА

И КАКВО ОТ ТОВА,
ако дума сърдечна
раздам,
вместо удар в гърба?
И какво,
ако помисъл грешна
събуди вулкани от нежност
с необузданата си вълна?
И какво,
ако огънят на очите ти
ме превърне
на пепел и прах?
Благодаря за това,
че обичайки,
и горях,
и летях!...
--------------------------------------------------
«И что же с того…» Руслина Александрова

И что же с того,
Если
Вместо удара в спину,
Сердце в тебе всколыхну?
И что,
Если грешной мыслью
В твоём сердце высеку искры,
Не обуздаешь волну?
И что,
Если пламя в твоих глазах
Превратит меня в прах,
Прожигая тело?
Благодарю за то,
Что я просто любила,
И горела,
Летела!..