Неба

Ивета Витко
Неба, як мора.
У ім тоне самота.
Неба, як поле,
Дзе бегчы ахвота.
Неба паманіць -
І рушыш няспешна.
Неба не маніць.
Не плач безуцешна.
Колькі ў ім моцы,
Свабоды, надзеі.
Колькі ў ім тайны,
Развагі, ідэі.
Неба, як шчырасць,
Рашучасць,
Сумленне.
Неба, як вечнасць,
Што дорыць
Імгненне.