Не перашкаджай

Александр Михан
Не перашкаджай мне слухаць вецер, 

Як пяе ён нам пра далёкі край.

І распавядае пра ўсё на свеце,

Толькі ты яму не перашкаджай.


Не перашкаджай глядзець на зоркі,

Нам яны пакажуць шлях няхай.

І сусвету тайныя задворкі,

Толькі ты ім не перашкаджай.


Не перашкаджай ля агню пагрэцца,

Яму згаснуць ноччу не давай.

Ён сагрэе душу нам і сэрца,

Толькі ты яму не перашкаджай.


Не перашкаджай наталіць смагу,

Піць ваду з крыніцы распачынай.

З-пад зямлі цячэ яна без страху, 

З намі пі і ёй не перашкаджай.


Не перашкаджай пайсці ў вечнасць

Слухай, думай і сам вырашай.

Але ведай, за грахі сардэчна

Запрашаюць у пекла, а не ў рай.