Здобич багата

Мих Лис
В тривозі живу, наче в клітці,
В якої немає дверей…
І туги у серці по вінці -
Роками не бачу дітей.
В чеканні – липкій павутинці,
Усох я, мов божа бджола.
А ті павуки кровопивці кричать:
 - Нам потрібна війна!
Коли убиває брат брата,
Тоді у них здобич багата.