Э. Дикинсон. 154. Except to Heaven, she is nought

Ольга Денисова 2
154 (1860)
Помимо неба, всем – не в счёт,
Лишь ангелы с ней дружат,
Цветок раскрывшийся её
Лишь пчёлка обнаружит.

Не захолустна лишь ветрам,
Для бабочек одних
Не как росинка без лица
Средь выпавших других.

В траве – из малых меньше всех,
Но коль исчезнет вдруг,
То для кого-то этот мир
Утратит свой уют!
16-18.01.2021


154
Except to Heaven, she is nought.
Except for Angels - lone.
Except to some wide-wandering Bee
A flower superfluous blown.

Except for winds - provincial.
Except by Butterflies
Unnoticed as a single dew
That on the Acre lies.

The smallest Housewife in the grass,
Yet take her from the Lawn
And somebody has lost the face
That made Existence - Home!