Э. Дикинсон. 1735. One crown that no one seeks

Ольга Денисова 2
1735 (?)
Нет жаждущих того венца –
Но высшее чело
Его отверженность нашла
Обожествив клеймо –

С тех пор Пилат – в каком аду
(А там он!) ни живет –
Терзается венчаньем тем
И память не уймет –
20.12.2020


1735
One crown that no one seeks         
And yet the highest head          
Its isolation coveted               
Its stigma deified               

While Pontius Pilate lives         
In whatsoever hell               
That coronation pierces him         
He recollects it well.