Зимонька-зима!

Валентина Вересоцкая
Здрастуй зимонька-зима!
Увесь Всесвіт обійшла!
Врешті - решт
До нас прийшла!

Сніг летить,іде,метелить
Завірюхою курделить
Завіває вітерець
І в обличчя навпростець!

Морозенко іде блище
І щосили свище.Свище!
Заморожує до сліз!
Червоніють щоки,ніс.

Візерунком сніг іскриться
Білосніжний, мов намисто!
Ось така справжня зима!
Українська ж бо вона!