Азвярын гумарэска

Николай Суковатый
Быў у гасцях у дружбана,
трохі выпілі віна,
а затым наліў ён алкаголю,
азвярына было ў волю.
Мы сустрэнемся калі,
нагода ёсць тады наліць.
Выпіў чарку ,або дзве,
пасвятлела ў галаве.
Ну а потым чаркі тры,
мы ж  з ім лепшыя сябры!
А ящэ на пасашочак
шчэ наліў мне мой дружочак.
Як дайсці цяпер дадому,
без страхоўкі мне самому?
Я уключыў аутапілот
і адправіуся ў паход.
Пад сабой ня чую ног,
на скамейку б я прылёг.
Шаг наперад,два назад,
забурыўся ў палисад...
Трохі выпьеш Азвярына,
ну зусім як той паўліна.
Калі выпьеш трохи больш,
на асла тады пахож.
А без меры буджеш бухаць,
як свіння ты будзеш хрукаць,
развязе ва ўсе бакі,
азвярын жа ўсе такі!
Я скажу вам,дружбаки,
знайце меру усётаки!