Maska

Татьяна Прит
Co kryje sie pod maska,
Gdy milosc uwieziona.
Zyjemy dla oplaskow.
A dusza jest zraniona.

Nie chcemy wiedziec prawdy.
Bo prawda niewygodna.
Przykryte maska twarze.
I czujesz siw lagodnie.

I masz na odwrot swiat.
Potwory sa ukryte.
Gdy wrogiem bratu brat.
Pod maska nikt nie widzi.

Taak. Tak bezpieczniej jest.
Choc droga ta do piekla.
Na zewnatrz piekny gest.
Nie widac miny wscieklej.

TAT 10.01.2021 ( 21.20)