Балачакка кайттык эле...

Ирида Акалы
Кышнын ямьле коне иде:
Ябалаклап эре кар ява.
Заманча чаналар алып
Киттек  без балачакка!!!

Мендек биек тау башына,
Шудык буран уйната-уйната,
Мэтэлулэр дэ булгандыр,
Уйлап,карап тору юк анда!

Артем,Данис-улларыбыз,
Ильзия хэм мин -энилэр:
Парлашып чана шуабыз,
Ягез,кем нэрсэ дияр???

Колеп торучы да бардыр,
Тик эшебез юк халыкта.
Кызыгучылар да бардыр,
Хэркем кайта алмый балачакка.

Кемдер курер,кемдер колэр,
Э безгэ бит барыбер!
Балалар белэн тауга менеп
Чана шуабыз эле бер!!!