Iспит

Владимир Фадеев
Які ти чекаєш пророцтва?
Що хочеш від світа почути?
Ти кожного дня попадаєш,
В життєвих обставин пути.

Мінливі події тримають
У тонусі твої сили.
Став ти від долі залежний,
Хоч боги того й непросили.

Втратив жагу до волі,
В рамках чужих кордонів.
Погодився із реальністю,
Придуманих забобонів.

Став на краю провалля,
Щоб іспит на щастя скласти.
Злетіти в своє майбутнє,
Чи крила складаючи впасти.