Прыбiраючы Купалу

Андрей Калитеня
Кажуць, у навагодняй гаворцы Купалу
Ты ўспамінаў, анічым не саромясь...
Але ведай, балаклава твая дасюль не ўпала,
Бо гэта апошняя ў праўдзе дробязь.

Так муха, бывае, на твар садзіцца,
Але табе нават не дрэнна, і чым ганарыцца
Знаходзіш сваёй прыбіральнай службай,
Не адчуваючы, чым удых паветра забруджан.