Ностальджи а ля менгрел

Гюнтер Морр-Скилтон
Ностальгия по менгрельски

(Стихи предназначены читателям владеющим
менгрельским языком)

Чкимь сакварель Сакортуо!
Скани хе до кучхи ворек!
Вагмодчкорду цана бруо;
Толвиль Русетс митворек!

Дибрчини до миводине,
Чкимь дзаля до гонеба;
Мара иро маргаль ворек,
Скань голуапирь, скань скуа!

Абхазети гурис  мигу
Чкимь гонеба до пикрепс;
Серит мужам кидмарулен,
Ворцкек  иро  сизмаребс;

Чкими чиче сопелияс,
Соде вард свиндисис харджи;
Бебишь нарквана лебиас,
Дедашь  минозель элярджис!

Чкимь бидзияшь циганоба,
Ардзас одзицинанду;
Чкимь чиче сопель Чхортоли,
Ардзошь умось си монатрук!

Око таки кимтопгурен,
Кинит гокириль Русетс;
Варт мегобарь, варт медзобель
Вапунс такь! - Один я здесь!

        Дек 2020