Musu milestiba - Наша любовь

Ирина Миланович
Я знаю, снова встретимся с тобою,
И пусть пока не знаем, где и как.
Не глядя на судьбы-злодейки волю,
И то, что оказались в разных городах.

Быть может свидимся на перекрёстке улиц,
Названия которых изменены не раз,
Иль на скамейке "для сердец влюблённых",
Где львы, грустя, дадут нам свой наказ.

Как будто бы ветры дуем мы на брег,
И надолго в дюнах застряли с тобой -
Под крышей из сосен, где вереска цвет,
Мы слушаем ветров баюкающий вой.

Мечтаю: идёшь ты с улыбкой навстречу
И солнце искрится в твоих волосах.
В свечении дивном не сразу замечу -
Роса ль на цветах или счастья слеза. 

Гуляя по улице, взявшись за руки,
Столетьями тени преследуют нас.
Пока солнце сияет над башнями Риги,
Наша любовь навсегда. Здесь. Сейчас.
 
27.09.2020

Musu milestiba

Es zinu, ka mes velreiz satiksimies,
Tik jautajums ir, kad tas bus un kur.
Par spiti tam, ka nelabveligs liktens
Mus katru sava pasauls mala tur.

Vai satiksimies kada ielas sturi,
Kuram daudzreiz bus jau mainits nosaukums,
Vai uz miletaju nosedeta sola,
Kuram blakus Virmanparka lauvas skumst.

Piedz.
Ka rietumveji, kas krasta pus
Aiz kapam aizkeries mums muzs.
Zem priezu zariem, kur virsi zied,
Vejs vienmer veco supuldziesmu dzied.

Kad lidlauka tu smaidot naksi preti,
Tev rokas ziedes desmit vasaras.
Tad gruti atskirt bus, kas mirdzes spozak,
Vai ta rasa ziedos bus, vai asaras.

Velqk roku roka staigasim pa ielam,
Mums ka enas gadu simti lidzi ies.
Kamer saule vien virs Rigas torniem spides,
Musu milestiba nekad nebeigsies.