З думкай

Николай Карташевич
З думкай прылёг у руцэ,
Каб прызвычаіць свой плён,
Нельга быць двойчы ў рацэ,
Плыць сярод страчаных дзён.

Нельга застацца ў маленстве,
З'еўшы скарынку жыцця,
Не, не знайсці падабенства
Там, дзе ўчора быў я.

Цешыцца "заўтра" ў марах,
Хоча са мной побач спаць.
Вершнікам еду на хмарах,
Каб там  цябе  адшукаць.