Аз ще говоря дълго...

Ана Янакиева
Аз ще говоря дълго, ти само
търпение имай да слушаш
Моите приказки приказни -
снежинки в ръката да трупаш.
Докато ги разказвам, ще държа
ръцете си върху твоите,
За да съхраня за дълго
светлината на думите своите.

Ще ти кажа всичко, което в
мечтите си искал да чуеш...
В магичния свят на Шекспиров
'Сън в лятна нощ' да нахлуеш.
Ще усетиш нови чувства
или върнеш стари забравени
Ще можеш да ходиш по наши
пътеки, съвместно направени.

Аз ще говоря дълго, ти само
търпение имай да слушаш...