Барометр

Эрнест Булатов
Якось Гриць прибіг до мами
Й радісно сказав :
- Дощ сьогодні бути має,
Бо барометр впав...

Посміхнулась тихо мати:
- Звідки ти дізнався?
- Я хотів у руки взяти -
Він з гвіздка зірвався...