Вiн корисний. Загадка

Левиа
Він корисний дуже, дуже
І приємний він на вид.
Хто хворобою недужий
Лікуватися ним звик.
Назва ж його надто грізна,
Та знайома всім давно,
Та у домі кожнім звісно
Віднайдете ви його.
Сто хвороб лікує він,
Та його боїться звір.
Відгадали ви, чи ні?
Назву підкажіть мені.