Дзвiнкоголоса птаха

Клавдия Дмитрив
( Пам'яті Людочки Близнюк )

Дзвінкоголоса птаха полетіла,
У небо піднялася вже від нас.
На гілку в тому світі вона сіла,
Красунею постала між прикрас.

Там співом заливається пташина –
Адже вона лиш піснею жила,
А на землі в сльозах в гаю калина:
Не стало в «Горислави» вже крила.

Оркестр Небесний грає їй на лірах,
Затихло все і Ангел поряд сів,
А інші ще й заграли на клавірах.
Едемський сад наповнює той спів.

Радіє сад Едемський тому співу,
Навколо в незбагненній все красі,
Не зробить за лаштунками розспіву,
А ми тепер в сльозах, немов в росі.

Літає птаха в засвітах й співає,
Її дзвіночок–голос там дзвенить.
Нехай у Царстві Божім спочиває,
Бо свічка її більше не горить.

17.11.2020 р.