I с бiвнiй мамонтый дыркач

Васыль Брыль-Кобзар
Ты очынь звежыш, пане браце

Когда усталая толпа
Ужэ расходіца по хатах,
Вдруг выбегает саранча
І зверскі цапае отставшых.

Бо нада, нада байструкам
Своі зарплаты одробляты.
А то ексь какося нывлад
Служылы главному цыгану.

А мы тут тожэ ж во в ночвах
Аж іскупафсі ф супостатый.
Бо, ну, куда, яка вам баньк.
Езжай, дэ лабор крые матом.

Ах, сабатаж супроць я-бацьк?!
Цвыты шэ класты на майданы?
Дак на!.. в Акрэсціны поплач!
Ек навынтеть тобі заразы.

І ны жулья, ны банды нат
А ны суды ны хочуть браты.
Здавайся, белочка Светланк!
Бо ж Нехта гэ но польска шляхта.

Ныхай жэ выйдэ ваш Кобзар,
Шо Колас ілі й даж Купала,
І дасць по морды тым мордам,
Шо в кышы пхають но ковбасы.