Високi стелi

Алексей Ковалевский Укр
Коли я жив не на закрайках —
Високі стелі і балкон, —
Летіли горлиці і чайки
У мій легкий прозорий сон.

Коли я жив не на задвірках —
Хай не при царському дворі, —
І путівна світила зірка,
Й вели стрімкі проводирі.

Вітали вершники і піші,
Не гнали, мов приблуду-пса...
О незабутні давні  вірші,
О щастя жити і писать!

Тепер цього уже не буде,
Не сни, а спомини пасу.
На цілий степ ні халабуди,
І п’єш ропу, а не росу.

Катма ніде рожевих вікон,
В аорту гухає арта,
Не муза виринає з віхол,
А чорнорота блекота.

Це, мабуть, збоку дико й смішно,
Та я люблю фантазувать —
Про незабутні давні вірші,
Про щастя жити,
                вашу ж мать...

(Із книги "Внуки грому", 2019)