Скарб Полуботка

Марат Школьник
Полуботок гетьман вдома
Скарб свій не тримав. Відомо,
Що він у центрі міста був, -
Від старожилів хтось це чув.

Під площею йшов шлях підземний,
Там в схованках у час буремний
Все золото замурували,
Всі свідки швидко позникали...

Дід, що про це розповідав,
Яке це місто не назвав.
У вічний світ старий пішов,
А скарб ніхто ще не знайшов.

В містах великих і в містечках
У копачів всіх справи кепські.
Та шукачів надії гріють,
І площі знову риють, риють...

Думки лунають й зовсім інші,
Які не кращі і не гірші.
Чув на базарі нині зранку -
Цей скарб у лондонському банку!