Лина Костенко. Ладони Вашей не бывать в моей руке

Пётр Флотский
***

Ладони Вашей не бывать в моей руке.
Но суть не в том, увижу ль Вас однажды.
А главное, что где-то вдалеке
есть Вы – предмет неутолённой жажды.
Я счастье не моё не позову.
Звук эха в эту даль не долетает.
Вы есть. Я с мыслью этою живу.
В моей душе и от неё светает.



Оригинал:

***

Не знаю, чи побачу Вас, чи ні.
А може, власне, і не в тому справа.
А головне, що десь вдалечині
Є хтось такий, як невтоленна спрага.
Я не покличу щастя не моє.
Луна луни туди не долітає.
Я думаю про Вас. Я знаю, що Ви є.
Моя душа й від цього вже світає.