Дюдя

Алексей Ковалевский Укр
Погляне звіром дюдя —
Граніт і динаміт.
А душі добрим людям
Дає рослинний світ.

Чому дубки спокійні,
Зичливі моріжки —
Погано розуміють
Грабіжники й ділки.

(Із книги "Внуки грому", 2019)