Угору!

Алексей Ковалевский Укр
Любисток —
                так і приска,
Весна —
                так і п’янить.
А ти рипиш, мов приском,
Хитка підземна кліть.

Пора, пора угору
З пітьми, де зблиски віч,
Де, наче після мору,
Тягар не пада з пліч.

Рубав чи коногонив,
Мугикав чи стогнав,
Угору, брате,
                вгору —
Чого ловити ґав!

Цупка бентежить вістка,
Як аріадни нить:
Любисток —
                так і приска,
Весна —
                так і п’янить.

Не все іще убито,
Не все іржа іще.
Геть блок-пости і мита
З їх матом і плачем!

«Угору!
               Прорвемося!» —
Підспівує і трос.
Запилене волосся
Аж сяйвом узялось.

(Із книги "Внуки грому", 2019)