Аmore, amo... А море, мама?.. Из Лины Костенко

Кариатиды Сны
***

І не минає, не минає!
І вже, напевно, не мине.
Тривога душу розпинає:
а що, як любиш не мене?
Я по-латині: аморе, амо!
Невже від цього рятунку немає?
А море, мамо,
а море, мамо, теж не минає.
А море, амо, аморе, амо,
Аморе, амо! А ти єдин.
Я обламаю хвилинам пальці,
Щоб не сплітались в печаль годин.
Розпались хмари на міліграми,
і всох колодязь каламаря.
Куди забігти? Аморе, амо…
На карті місяця теж моря.
Чманіє сад од квітучої рясності.
Іду, збиваю росу хвощів…
Море Кризисів.
Море Ясності.
Море Дощів.

**********************************

***

И не проходит, так бывает!
Не  отличив  день ото  дня,
Тревога душу распинает:
а если любишь не меня?

Я по-латыни: аморэ,  амо !
Ужель  спасения нет,  не бывает?
А море, мама,
а море, мама,  не высыхает?

А море, амо, аморэ, амо,
Аморэ,  амо!  Я? Ты? Одно?
Минутам пальцы я обломаю,
Чтоб не сплетались в печаль годов.

Распались тучи на миллиграммы,
Чернил колодец усох не зря…
Куда бежать мне? Аморэ, амо ...
На карте месяца те ж моря.

Балдеет  сад от цветочной обильности.
Иду, сбиваю росу с хвощей ...
А Море - Ясности.
А Море - Кризисов.
  Море  -
         Дождей….