Э. Дикинсон. 1255. Longing is like the Seed

Ольга Денисова 2
1255 (1875)
Как семечко в земле
Желание растет
В боренье, веря, что себе
К признанью путь пробьет –

Не зная, где взойдет
И сколько ждать придется –
Каким упорным нужно быть,
Пока увидишь солнце!
29.10-5.11.2020


1255
Longing is like the Seed               
That wrestles in the Ground,          
Believing if it intercede             
It shall at length be found.          

The Hour, and the Clime --            
Each Circumstance unknown,            
What Constancy must be achieved       
Before it see the Sun!