Жовтневий станс

Ангелина Соломко
Осінь знову дає позолоту лісам,
Розсипає намисто червоне,
І зелена краса, наче свічка, згаса
У жевріючих жовтня долонях.

Скільки нині часу нічка в дня позича,
Сонце спати зарано лягає.
В небі місяць ясний, мов шматок калача,
Пахне медом і добрим врожаєм

Вже й левади вдягли калинові вінки.
Хилить вітер гінкі верболози.
У блакиті качок галасливі рядки
Вже віщують близькі нам морози.

А вже вітер підхоплює зморений лист,
Розстила килими пурпурові,
І гряде листопад.І гряде падолист.
І буття обновляться основи...
       1987